zaterdag 29 juni : Piekstroom presents; Popsport Showcase

Zaterdag 29 juni | Deur open 14:30 | Aanvang 15:00

Popsport is hét coachingtraject voor jonge, talentvolle muzikanten, bands, dj’s en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. In Zeeland wordt Popsport uitgevoerd door Popaanzee, het platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten.

Dit jaar doen maar liefst zeven jonge acts (14-21 jaar) mee aan het traject dat bestaat uit verschillende workshops op muzikaal en zakelijk gebied. Denk aan: songwriting, artist branding, stageperformance, podium techniek en muziek opnemen. Op zaterdag 29 juni presenteren deze jonge muzikanten de vooruitgang die zij in de afgelopen maanden hebben geboekt.

Roodt
Roodt is een Permanent Wave band, afkomstig uit Zeeland en opgericht in de zomer van 2023. De muziek van Roodt kent verschillende kanten. Vergeet de grenzen! Als het maar gemeend is en lekker klinkt. De band houdt van gierende gitaren die samensmelten met dansbare baslijnen en fijne melodieën. Met hun frisse benadering en passie voor muziek belooft Roodt veel goeds. Houd Roodt dus zeker in de gaten!

Verena
Zoë Baks, maakt al jaren haar eigen muziek, die zij sinds kort uitbrengt onder de artiestennaam Verena. Haar muziek valt het best te omschrijven als Dark Indie Pop waarin zij zowel problematische wereldzaken als haar eigen levenservaringen aan bod brengt en ze hoopt hiermee de wereld een stukje positiever te maken.

Mind In Vein
Mind In Vein is een jonge metalband met veel ambitie en energie. Zij doen mee aan Popsport om nog meer uit hun muziek te halen en om hun kennis en ervaring te ontwikkelen. Ze hopen door hun deelname nog meer fans zullen bereiken. Dit is pas het begin van hun traject…

Seb Sassenburg
Als singer-songwriter houdt Seb ervan om zijn liedjes een pop-jasje te geven, maar met een eigenzinnig geluid. Zijn muziek is een mix van catchy melodieën, interessante geluiden en verrassende elementen. Zijn inspiraties zijn o.a. Radiohead, Novastar en Eels. Je kunt Seb al kennen van de band MEN, waarmee hij vorig jaar aan Popsport meedeed!

DJ Ruben
DJ Ruben produceert al bijna 10 jaar muziek. Door de jaren heen heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld en is hij gegroeid als DJ en producer. De muziekstijl die hij maakt is EDM / Techno en zijn inspiratie haalt hij uit de muziek van: Umek, Space 92, Danny Avila, Hardwell en nog vele anderen.

Sophie Colijn
Met een levenslange liefde voor muziek en een passie voor zingen, is het Sophie haar droom om zelf artiest te worden. In het Popsport traject heeft zij hierin haar eerste stappen gezet op professioneel gebied. Deze showcase is één van de eerste keren waar zij publiek live kennis laat maken met haar eigen muziek.

Karel Jongejan
Een singer-songwriter uit de weilanden van Noord-Beveland. Met slechts 18 jaar heeft hij al een diepgaande kennis van de popmuziek van de afgelopen eeuw, die weerspiegeld wordt door zijn eigen werk. Op karakteristieke en meeslepende wijze weet hij elk publiek te vermaken; dat is immers waar muziek om draait!

Entree gratis.

Afbeeldingen Martijn Fincke

Podium De Piek
Hellebardierstraat 13 Vlissingen